breastpump: manual or electric??


tengah dok penin nak beli breastpump....cehhh gaya cam aku ni bekerja jekan walhal fully housewive.....huhuhu memang gedik sungguh....ermmm bg aku kne ada gak breastpump ni....nak galakkan susu bertambah....stok pon kne buat gak...manala tau tetiba nak kne tinggalkan baby ke....byk plan nak gie melancong ni.....huhuhu



mula-mula niat nak beli medela harmony.....tengok review suma cakap okkan....lagipon akukan banyak masa kat umah so beli jela yang manual....skali masa dok survey2 ramai gak yang suggest unimom mezzo....ramai cakap best n suction tak sakit, cam baby isap je....huhuhu price pin memang berbaloi....rm100 je....medela harmony rm200++ gak...

di saat aku da confirm bebenor nak beli, en hasben lak gtau kawan dia ada jual rumble tuff rm350.....huhuhu double pumping....leh guna electric, bateri or manual....memang mantaplakan n harga sangatla murah....aku tak penah terpikir pon nak beli electric breastpump sebab mahalkan....tapi review rumble tuff ni tak banyak sangat sebab produk ni baru masuk malaysia....ishhh2 serba salah den dibuek nyor....ponin2





Aidiladha



Salam Aidiladha
tahun depan kena aqiqah kambing....hehehe
last raya berdua...tahun depan da bertiga
alhamdulillah

Rezeki Yang Bersayap



alhamdulillah
sejak pregnant neh murah sangat2 rezeki aku
berlambak-lambak order masuk
tapi satu pon aku tak amek
hehehehehe
alah teruk...terpaksala utamakan kesihatan dulu
en hasben pon tak izinkan aku wat tempahan kek
xpela...Allah bagi rezeki yang lagi besar punya
alhamdulillah


insyaAllah tahun depan tempahan dibuka kembali

Berat yang tak berat



gambar ni diambil pada bulan 1/2012


yang ni pulak masa tengah preggy 32 weeks bulan 10/2012
ironi nyer....dua-dua gambar neh berat aku adalah sama
hahahahha.....berat yang sama ok
doktor siap tepuk tangan sebab akhir nyer aku dapat balik berat asal aku
cam sengal jekan doc tu


mood ke laut





skang ni tengah kecoh ngan 
DURIAN CREPES
JAPANESE CRISPY CREAM PUFF
ermmmm....tengah cari mood nak cuba buat
sejak ngandung neh memang pemalas tahap gaban nyer
nanti kalo berjaya buat aku hapdate resepi

Me @ 32 Weeks









besday my motak




HAPPY BIRTHDAY
WAN IRDINA AMANI

Minah Senget



lepas happy dapat  tengok muka baby
pecut gie publika pulak
jumpe minah senget Sarah & Nana
rindu gilos kat minah berdua neh
sayang kamu!!!!

4D Scan @ 32 Weeks



Sabtu lepas aku buat 4D scan….dari awal pregnant sampai skang aku scan baby memang tak dapat langsung tengok muka dia…so nekadla wat 4D scan…dari Ipoh ke Port Dickson to Ampang kuredahi demi melihat wajahmu wahai anakku….hehehe kat ipoh ada je 4D scan…kat klinik anoop…kena bayar RM70 tapi dapat gambar sekeping je….kat seremban pon ada….kat klinik sukhilmi RM170 dapat CD and klinik rekha RM100 tak dapat apa (nak gambar kena bayar RM10 sekeping)

So, search kat tenet terjumpela 3D 4D scan Malaysia…RM100 dapat printed picture and CD contain suma gambar baby and video sekali….so decide wat kat cni jela….tapi kena wat online appointment dulu and leh wat kat ampang, seri kembangan atau pon shah alam…and paling best wat kat sini, kalo tak Nampak muka baby tak payah bayar pape….hewhewhew tempat lain suma kne bayar walaupon tak Nampak muka baby….cam rugi jekan.

Anyway, kalo nak wat 4D scan paling elok masa 26-30 weeks…masa tu baby kecil lagikan…kalo lebih dari 30 weeks pon leh Nampak tapi tengok pada rezekila….hehehe aku wat scan ni masa da 32 weeks….memang tak bape nak ada harapanla nak tengok muka baby…anak aku lak memang dari awal lagi memang takmo bagi tengok muka diakan….eee sabo jela….suami aku pon da cakap awal2 jangan berharapla baby nak tunjuk muka….see ayah pon da tau perangaimu wahai anakku



Dan taaddaaaaaaaa…..memang dia tak nak tunjuk muka uoallsss….sekali tu je dia tunjuk lepas tu memang tak toleh da…..waduuhhhh frust tol….jenuhla doctor tu pujuk2 dia….jangankan nak toleh muka, dia siap geleng2kan kepala tau….hahahaha comey giler!!!!!!memang bijak…pandai dia gelengkan kepala sebab tak nak tunjuk muka….doctor pujuk lagi dia leh pulak jelirkan lidah….hahahaha banyak akal to…doctor kacau2la dia suh tunjuk muka tapi dia tunjuk siku kat doctor…..hahaha marahla tu orang kaco dia….

wat duck face uoallss....hahaha

Pastu dia mengkantoikan mak dia depan doctor….huhuhu leh lak dia nganga banyak kali…doctor Tanya aku tak makan lagi ke….hehehe tersipu-sipu malu aku jawab tak makan lagi…doc cakap alahai sian baby da lapar eh sampai nganga2 mulut dia nak makan….huhuhu alahai anakku…pastu leh lak baby tersedu-sedu lam perut….hahaha seriously memang banyak akal giler weh…pandai tu suh aku minum air lak…suami aku memang da gelak besor da tengok akal dia….biler aku wat tak layan tak minum or makan, leh lak dia hisap jari dia….hahaha lawak weh tengok akal dia tu….doctor tu pon gelak2…dia cakap lam perut pon da banyak akal n nakal….hehehe memang cute

senyum sumbing ye

runcing nyer jari baby

Tapi tula….sampai sudah dia tak tunjuk muka dia….dia tunjuk akal dia je….hehehe xpela baby, bulan 12 ni kita jumpa eh….nanti ibu tatap muka baby puas-puas….ermmm tuk scan ritu aku kne charge RM45 je sebab baby tunjuk muka sekali je….tapi en hasben nak soft copy walau pon banyak yang tak nampakkan so kenala RM100 gak but sangatla worth it….bukan senang nak tengok kehidupan di alam rahim….alhamdulillah Allah bagi aku peluang nak tengok suma tu…kalo tengok patient lain berjela-jela gambar n video baby diorg dapat….jeles tol….ermm korang tryla wat 4D scan ni…memang comel sangat dapat tengok perangai baby lam perut…memang tak rugi langsung

video


up