4D Scan @ 32 Weeks



Sabtu lepas aku buat 4D scan….dari awal pregnant sampai skang aku scan baby memang tak dapat langsung tengok muka dia…so nekadla wat 4D scan…dari Ipoh ke Port Dickson to Ampang kuredahi demi melihat wajahmu wahai anakku….hehehe kat ipoh ada je 4D scan…kat klinik anoop…kena bayar RM70 tapi dapat gambar sekeping je….kat seremban pon ada….kat klinik sukhilmi RM170 dapat CD and klinik rekha RM100 tak dapat apa (nak gambar kena bayar RM10 sekeping)

So, search kat tenet terjumpela 3D 4D scan Malaysia…RM100 dapat printed picture and CD contain suma gambar baby and video sekali….so decide wat kat cni jela….tapi kena wat online appointment dulu and leh wat kat ampang, seri kembangan atau pon shah alam…and paling best wat kat sini, kalo tak Nampak muka baby tak payah bayar pape….hewhewhew tempat lain suma kne bayar walaupon tak Nampak muka baby….cam rugi jekan.

Anyway, kalo nak wat 4D scan paling elok masa 26-30 weeks…masa tu baby kecil lagikan…kalo lebih dari 30 weeks pon leh Nampak tapi tengok pada rezekila….hehehe aku wat scan ni masa da 32 weeks….memang tak bape nak ada harapanla nak tengok muka baby…anak aku lak memang dari awal lagi memang takmo bagi tengok muka diakan….eee sabo jela….suami aku pon da cakap awal2 jangan berharapla baby nak tunjuk muka….see ayah pon da tau perangaimu wahai anakku



Dan taaddaaaaaaaa…..memang dia tak nak tunjuk muka uoallsss….sekali tu je dia tunjuk lepas tu memang tak toleh da…..waduuhhhh frust tol….jenuhla doctor tu pujuk2 dia….jangankan nak toleh muka, dia siap geleng2kan kepala tau….hahahaha comey giler!!!!!!memang bijak…pandai dia gelengkan kepala sebab tak nak tunjuk muka….doctor pujuk lagi dia leh pulak jelirkan lidah….hahahaha banyak akal to…doctor kacau2la dia suh tunjuk muka tapi dia tunjuk siku kat doctor…..hahaha marahla tu orang kaco dia….

wat duck face uoallss....hahaha

Pastu dia mengkantoikan mak dia depan doctor….huhuhu leh lak dia nganga banyak kali…doctor Tanya aku tak makan lagi ke….hehehe tersipu-sipu malu aku jawab tak makan lagi…doc cakap alahai sian baby da lapar eh sampai nganga2 mulut dia nak makan….huhuhu alahai anakku…pastu leh lak baby tersedu-sedu lam perut….hahaha seriously memang banyak akal giler weh…pandai tu suh aku minum air lak…suami aku memang da gelak besor da tengok akal dia….biler aku wat tak layan tak minum or makan, leh lak dia hisap jari dia….hahaha lawak weh tengok akal dia tu….doctor tu pon gelak2…dia cakap lam perut pon da banyak akal n nakal….hehehe memang cute

senyum sumbing ye

runcing nyer jari baby

Tapi tula….sampai sudah dia tak tunjuk muka dia….dia tunjuk akal dia je….hehehe xpela baby, bulan 12 ni kita jumpa eh….nanti ibu tatap muka baby puas-puas….ermmm tuk scan ritu aku kne charge RM45 je sebab baby tunjuk muka sekali je….tapi en hasben nak soft copy walau pon banyak yang tak nampakkan so kenala RM100 gak but sangatla worth it….bukan senang nak tengok kehidupan di alam rahim….alhamdulillah Allah bagi aku peluang nak tengok suma tu…kalo tengok patient lain berjela-jela gambar n video baby diorg dapat….jeles tol….ermm korang tryla wat 4D scan ni…memang comel sangat dapat tengok perangai baby lam perut…memang tak rugi langsung

video

1 comments:

bayi ibu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

3d 4d scan malaysia ada kat ipoh >>> https://www.facebook.com/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up