review M1 spectra breastpump


ok...ni review M1 spectra breastpump....aku beli kat baby fair ritu....dapatla harga RM550....huhuhu dapat breastpump, extra breasthield set, cooler bag, milk storage bottles, ice pack, botol susu dan bagpack (boleh letak pump dan cooler bag)....huhuhu en hasben dok offer S1 tapi aku da ada unimom forte so watpe nak ada 2 pam besokan....ok ni review nyer.

SUCTION
suction dia lagi kuat dan power dari forte or spectra 3....hehehe 320mmHg.....huhuhu memang tersedak mula-mula pakai....hahahaha tapi takla menyakitkan sebab aku da bese pakai fortekan...forte 300mmHg so takla jauh beza

MASSAGE
ok....dia ada massage mode tuk cepatkan let down...huhuhu massage mode neh boleh on off....kalo tengah pam then ko nak massage balik pon boleh je....forte ngan spectra 3 memang takde mode neh

LEVEL
untuk massage mode or suction mode, ada lima level yang korang leh control....so ikut kesedapan korangla nak yang kuat ke, lembut ke, ganas ke.....hahahha

BERAT
ringan je....lam 450-500 gm je.....aku rasa lagi ringan dan kecil dari rumble tuff....tapi walaupon ringan pump neh heavy duty....nyawa dia lam 1500 jam....sama cam forte ngan spectra 3

jap....cam malas nak typekan...hahahha okla aku ringkaskan....bunyi memang senyap giler....cam forte sunyi sepi....paling best dia ada built in battery...so korang boleh guna elektrik or charge siap-siap then guna je di mana-mana (cam hp tu)....bolelah tahan lam 3-4 jam....pastu spectra neh da cerdik sket....diorg da cipta backflow kat breastpump diorg....hehehehe suma breastpump spectra yang baru da ada backflow so takyahla riso susu masuk tiub n mesin da....part nak basuh pon sket je....kalo double pumping, just basuh 8 parts je....memang memudahkan....warranty cam besela 6 bulan.

so, takat neh jela review yang aku bole kongsikan....depends pada korangla nak beli yang mana....takat neh aku da pakai rumble tuff, unimom forte n specta M1....hehehhe ketagih beli breastpump tapi yang murah-murah jela....kalo aku combined harga 3 neh da bole beli medela freestyle dahkan.....hahahaha agak sengal di situ....tapikan aku ni suriumah je....hahahaha cam poyo je retis sangat nak pakai freestyle...tenkiu en hasben blanje breastpump baru....labiu lalingggggg  =)


12 comments:

nur azlina shaeran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TQ so much. mmg tgh cr org yg compare forte and m1 coz both my top choice ;)~

Mrs. Zuel said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya nak tanya la...yang forte tu takde 2 phase mimic / stimulation sebelum pump eh?

MS said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi Thank you for sharing. Nak tanye tentang rumble tuff. Ade orang recommened rumble tuff serene express duo electric pump. Pernah pakai ni? Krn features nampak sama je. Tapi harga Rumble Tuff mahal skit.

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mrs. Zuel
unimom forte xde stimulation phase...trs pam je

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@MS
beza rumble tuff lama n baru, yg seren tu dia senyap...tu je beza nyer sis...yg len suma sama

Ish Ana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dalam 3 jenis yg penah awak guna ni mana yg paling best? bc cite cam M1 jer paling best dari forte n RT...betul ke? ikut pengalaman awak sendiri la...nk taw sgt2

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy pkai lacte paling best...hahaha jap buat review lacte jap

Rabiatul Adawiyyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk tanya kalau guna spectra M1 ni bole guna milk storage bottle dari spectra je kn sbb dia punya breastshield tu fit utk wide neck bottles (mcm avent)?

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yups...kne guna botol wide neck...tp ada jual neck converter..nk lg sng beli pam direct from specyra...mmg standard neck...mcm sy standard neck

Si Pencari Pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thanks for the review..xsangka jmpa awk kat dlm blog..hehe..sy yg kerap whatsapp awk mnta pndpt ttg M1..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi...so da decide nk beli pam yg mana???

BETSYANTI JINEP JIHENG said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam2...best2 review ni... mmg tgh study spectra ni... ada org cakap senang backflow, susu masuk tubing...

so far, makin kukuh utk membeli spectra M1... mode:happy ;-)

jemput baca
nurbatrisyabetsyanti.blogspot.com

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up