review lacte duet breastpump


salam semua....hiiìiiii...minah ngok ngek kembali meroyan dengan breastpump separa baru nyer....wakaka jangan tensi2 ngan penyakit aku neh...agak2 ada x bomoh leh ngubat aku...rse cam kne santau breastpump je...hahahaha

ok...this time aku nk bagi review lacte duet breastpump...ni produk dari fabulous mom...aku da pakai nak dekat sebulan dan aku terjatuh chenta sama ini breastpump...this time aku compared ngn m1 spectra okeyyyyyyy.

ok...meh cte basic dlu...lacte duet ni mmg originally double pumping...kalo m1 kne beli extra breastshield...lacte ada stimulate n suction phase...tapi serius suction dia mmg macam baby...aku pkai m1 suction cam bapak baby sket...hahaha mula2 pkai lacte byk kali aku check pam ni on ke x sebab lembut giler suction dia...kalo m1 level 1 pon da terasa kehisapan nyer...hehehe lacte smpai level 9 pon still bole go lg...suction lembut tp kuat...leh phm x anak2 sekalian??then, dia ada 9 level stimulate n 9 level suction...cam m1 5 level je tp pkai 2 level pon da kuat sgt...huhu

lacte ni yang lagi best dia ada 2 motor...so ko boleh pam kiri kanan...so bole adjust level lain2...nak pam sblh je pon bole, xyah susah2 nak cabut pasang balik...cam m1 nak kne cabut connecter, cabut tiub...byk gak keje nyer...part nak cuci lebih kurang sama je cam m1...size pam m1 lg comeyla tp berat sama je aku rse...lacte xleh recharge cam m1 tp korang leh guna powerbank je.

ok...lacte neh ni dia guna soft fit breastshield so x payah da susah2 nk pkai silicone massage tu...tp lacte mmg titik beratkn kebersihan...dia ada bagi penutup breastshield...so kalo tgh pam tetiba kne stop just tutup je breastshield tu then sambung blk pam...mudahkn...then in term of spare part, m1 ni kne buka valve tu leklok sbb mudah koyak...nk selamat korang guna spectra 3 punya valve n membrane...lacte da siap2 bagi neck converter sbb dia guna wide neck...so kalo korang guna storage standard neck just pasang je neck converter n bole pam kat mana2 botol...m1 kne beli asing converter dia...nasib m1 aku standard neck je...huhu

dari segi performance, lacte lebih berjaya kosongkn breast aku...guna m1 dapat 2 oz je tapi guna lacte dapat 4-6oz...huhu aku mula2 guna rasa x puas je dia hisap tapi tengok2 botol da penuh...guna m1 mmg puas dia hisap tapi dapat 2 oz je...skang neh nk bg puas hisap aku guna breastshield spectra kat lacte...huhu baru syiokkk tapi sebenar nyer guna breastshield lacte lagi byk yield...huhu masa plak lg jimat guna lacte sbb breast lg cepat kosong...aku rse aku x tahan suction m1 sbb tu yield kurang...aku lebih slesa ngn suction lacte

tapi pape hal pon jgn beli breastpump based on review aku...aku da banyak breastpump aku guna tapi lacte paling serasi...member aku beli fs tapi susu x kuar, dia pkai m1 penuh botol...so mmg kne ikut pada keserasian...kalo bole try test dlu...kalo mampu sewa dlu breastpam...jgn membazir cam aku...hehehe


nota kaki size 5: mau try autumnz passion & trueeluv breastpump tapi ongkos tarak...wakaka wahai saka breastpump sila jauhkn dri anda dari aku...huhu






21 comments:

myra rahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam sis..sy pon tgh guna m1 n plan nk beli lacte pulak..sbb m1 ada vibration air flow dye n ada yg ckp akan buat supply jd kurang..sy pakai m1 kalau pam pagi sejam baru dpt 8 9 oz, tgh ari lak 4 oz 40 minit, ptg pulak 6oz 40 mnt..terlalu byk mase mengepam..tu yg plan nk tukar lacte..anyway, tq so much for your review :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk tanye...sy baru beli lacte duet...Unfortunately...sy x dpt pump...tlg ajar cmn utk bg pump tu operate..sy dh follow manual dia...tp still x function...plisss

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Try la trueeluv....sy pki truewluv.nk tau jgk review org laun cmne ;)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Try la trueeluv.sy pki trueeluv nk tau jgk review org lain cmne ;)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya pon pakai m1 sblm ni tp x thn suction die.....skang gune snow bear plak. So far ok la snow bear ni. Rase cam nk try gak lacte ni. Hihihi....

Mohliza Muhyiddin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam sis,boleh bagi email address tak ?

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sharifahzuhaiza@yahoo.com

Mohliza Muhyiddin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thanks sis :)

Karina Kat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous

Hi Anonymous,

Kami boleh membantu cara-cara ringkas untuk mengguna Lacte :)) Please email kepada saya di orders@gmta.asia ataupun buat panggilan kepada saya ke : 03-80805262 (Office 9am~5pm)

Salam,
Anthea

Salhah Suhot said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya guna unimom tapi, sy x suka breast shield dia. X best.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sesiapa pernah guna Malish Ilaria double pump...tlg review n compare dgn Lacte duet ni

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi sy nak tny cmana nak pause pump lacte ni ntuk stop kejap tu..ade ke func pause

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak tnya.bunyi motor senyap tak?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Maksud sy bunyi Pam ni Kuat x?

aisya nadz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya pun hantu breastpump. Saya suka made in korea. Spectra ngan unimom. Tp cam nk try lacte lak.salhah, kalau xsuka shield unimom pakai shield spectra 3. Saya pakai shield unimom susu xkeluar banyak.

Jutawan Mama Dermawan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah hampir sebulan sy pkai malish. sblum beli pun dah test dulu dekat kedai pumponthego kelana jaya. Masa test pump lacte duet haritu terkejut sbb suction die sgtla kuat wlpn level 1! mybe sbb material breastshield (BS) silikon..bila suction terkena nipple..rasa melecet. lpstu try plak malish..suction kuat jg tp soft sikit sbb material ala medele softfit BS. sama juga level 1 dah terasa sgt suctionnye. at last beli pump malish ilaria n beli juga BS lacte duet sbb boleh masuk dgn pump malish (gare2 baca review lacte duet sgt bagus). hari pertama n kedua pakai BS lacte memang melecet n memang mengosongkan breast. Tak tahan melecet tukar BS malish ilaria..juga mengosongkan breast for first two days..tp lepastu breast senang bengkak. Bila bengkak pakai balik BS lacte fuhh memang melegakan. sampai lani pakai Lacte nyer BS je n dah tak melecet..maybe mula2 je melecet sbb xbiasa.

nur ayman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalam. minta izin link post ni di facebook ye. =)

RiNa FaRiD said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada sapa2 yang nak beli lacte duet?saya nak let go lacte duet saya.RM350 je.still under warranty.boleh whatsap saya 019-3143156

Breast Pump Murah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sekarang dah ada banyak brand juga... tp brand lacte pun antara ramai peminat... Semoga sis dapat menyusu kan anak sis sampai 2 tahun...

Nor Diana Yahaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ade lagi pump lacte awak?

Noramira Bardri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@RiNa FaRiD Ada lagi ke brast pump tu?

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up