family day yang happening



yuuhhhhuuuu......lama nyer tak hapdate blog.....baru kutahu suriumah sepenuh masa neh memang bz bebenorkan.....huahuahua hamek ko....nak buka fb pon x sempat....hehehe anyway mmg bz sesangat lately neh....banyak benda nak citer kt korang tapi biarla aku mulakan ngan kesah family day aku.....ingatkan terjadi lam mimpi je tapi akhir nyer berjaya direalitikan....hehehe sangat best n hope ada lg next time

HARI PERTAMA

family aku plan nak datang bercuti kt umah aku je but ends up bercuti di Melaka-Port Dickson....yela kt umah aku neh bukan nyer best pon....takut deme petak otakla sebab kebuhsanan yang tragis nnt....hehehe sabtu gerak ke Melaka....diorg suma dari Ipoh....aku dari PD....bwk kete kerek jekan sbb ingat dekat bebeno Melaka tu skali siap pakej sesat x bape nak larat lagi.....hehehe bajet cam terer r ikut jalan lamakan....hehehe kul 11 lebih da sampai kt homestay....ikut plan nak mandi di Wonderland tapi family aku sampai lambat lak....pas2 ujan lak so tukar plan pusing2 Melaka.....ni memang jalan sampai pitam....dari petang sampai kul 1 pagi g merayap.....wakaka Melaka sangat happening & bandar yang x mati di waktu malam....better jalan malam dari siang sbb sejuk, sangat meriah & bercahaya....sempatla g A Famosa, Menara Taming Sari, kapal beso tu, River Cruise, Jonker Walk & pakej sesat separa larat di kota Melaka....muahaha sengal nyer GPS....sebab ko kami da khatam jalan Melaka....hehehe

HARI KEDUA

bangun pagi suma tak mandi pagi.....wakaka ni suma terkena sampuk Melaka Wonderland....sanggup gosok gigi jekan.....hahahaha memang sengal ubi tol....tengok gambar cam best jekan tapi erm bolela....tempat baru buka.....memang confirm kalahla ngan sunway lagoon....huhu tapi okla takat nak mandi hadas beramai-ramai tukan.....wakaka cuma kat cni safety memang kureng sketla....anak sedara aku lutut dia melecur sebab gelongsor tu panas sangat....pastu ada 1 gelongsor ni dia panjang & bertutup so memang sape yang main turun gelongsor tu akan kepanasan & kekurangan oksigen.....bahaya ok....dan tiap gelongsor dia biler turun tersekat2 sebab kekurangan air....so cam spoilt mood je nak main....ktorg x sampai half day kat Wonderland then siap2 balik....aku shoot dlu balik PD sebab nak siapkan barang2 BBQ.

MALAM HARI KEDUA

plan nak wat BBQ di tepi laut sekali hujanla plak.....PD punyala jarang hujan leh lak malam tu ujan....sabo jela....so wat jela depan umah....bayangkan jela bunyi air hujan tu ombak yang menghempas pantaikan....hehehe umah aku memang kecoh gilerla sebab dok terjerit-jerit tengok bola.....huhuhu pas2 tu bertambah gamat biler wat game simple....mula2 bagi lucky draw....hadiah memang bongoks2 je....biler buka hadiah je gelak tergolek2 sebab dapat hadiah cam bongek jekan....pastu wat game lak....game pertama nama dia teka tajuk filem....tiap family kena anta wakil & wakil tu kena buat gaya sampai family dia leh teka tajuk filem tu...ternyata family aku memang x layak jadi pelakon....buat gaya doraemon cam orang ngandung 9 bulan.....wakaka tapi game paling best teka lagu....aku bagi anak sedara aku pakai headfon & play lagu suh diorg nyanyi ikut lagu tu.....seriously banyak takleh teka.....kahkahkah memang udah rupa angsa nak bertelo je bunyi nyer.....hahahaaha cam rakyat zimbabwe kena cakap bahasa melayu tau x.....adoyai gelak sampai chiritla jawab nyer.....memang happening

HARI KETIGA

patut bangun pagi terjun laut tapi deme leh lak layan alamak toyol....ceh wat penat datang PD je x nikmati pasir yg halus mulus & pantai yang mengamit jiwa tu....aku x follow pon diorg mandi laut.....yela head chefla katakan....hehehe x henti2 aku memasak weh....dari mlm BBQ, breakfast & lunch....nasib deme x demand makan ptgkan kalo x mmg aku sekeh srg2....yg best nyer suma makan licin lincau....ehem ehem sedap eh adikmu masak.....kehkehkeh malu i tau....ptg tu ktorg berpecah....ada yg blk ipoh, KL & melencong ke iCity lak....ok aku antara yg terlencong ke icity tu....hehehe gila ahhhh.....aku sampai umah kul 1 pagi....siap ada org tertinggal anak lg kt umah aku.....x pasal2 aku jadi mak tiri jelita kat 2 budak yg kena tinggal tu.


harap tahun depan ada lagi family day =)







6 comments:

yasmin iskendar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seronoknya bila bercuti dengan family :)

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang sangat seronok....x puas tau

Fendy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnyerrr...seronok tgk penceritan yg menyeronokan

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks fendy =)

hidayah jimah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha mak tiri yg jelita, takleh blah. hehe bes ade family besa :)

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

of coursela jelita.....hehehe malu lak

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up