h.a.p.p.y b.i.r.t.h.d.a.y


assalamualaikum

yeayyyy....aku da makin tua....makin hampir dengan kematian...teringat dulu masa berchenta ngan encik hasben...first time dia bagi kad besday kat aku...handmade lagi tapi guna komputerla....hehehe masa dapat kad besday tu aku nanges2...pasai apa aku nanges???pasai dia tulis kat ctu "hari jadi bukan untuk disambut tetapi mengingatkan kita pada kematian (not his actually words, aku da lupa)....hahahaha hatimu sungguh batu suamiku....tapi tu dulula...skang ni memang aku setujula ngan kata2 dia tu...memang makin meningkat umur makin dekat kita dengan kubur.

hurmmm....besday tahun ni takde celebrate pon...indeed it was my sad day....miscarriage.

pernah dengar chemical pregnancy??? A chemical pregnancy is actually a very early miscarriage, which takes place before anything can be seen on an ultrasound scan – usually around the fifth week that you are pregnant. It means that a sperm has fertilised your egg, but later on, the egg fails to survive

errmmmm...nila yang terjadi kat aku...check upt kuar 2 lines tapi line tu pudar2...masa tu memang happy sangatla...memang aku yakin aku pregnant...aku tak penah lewat period...2x seumur hidup aku lewat 2x tu jugak kuar budak comey....hehehe alhamdulillah rezeki Allah nak bagi...berat pon nek hampir 3kg beb...memang aku kuat sangat makan...nasi 3x tambah tiap kali makan....hahahaha muka aku pon nek jerawat teruk giler nyer sampai aku segan nak jumpa orang...pregnant kali ni memang cepat pembawakkan budak berlaku....kalo yang dulu aku memang bese2 je...siap budak comey 2 orang tuh meragam tahap ultraman pon tak sanggup nak tolong jaga....hehehe

then, we decide nak check up kat hospital sebab aku selalu penin n nak pitam...masa jumpa doc just aku ngan hanini je masuk...doc tanya hanini umur bape aku cakapla 2 tahun...then doc cakap so ni anak no 2 eh sambil tulis kat buku rekod...aku cakapla eh ni anak no 3...terkejut doc tu siap tanya aku tak planning ke...aku cakap xyah membazir duit nak planning, rezeki Allah nak bagi tak tau bila nak datang....hehehehe then scan tapi rahim kosong...jenuh doc scan atas bawah tapi memang kosong...tapi dinding rahim aku menebal which means tu tanda2 awal pregnancy...so doc cakap sama ada too early, keguguran or preg luar rahim...then after a week aku turun darah/period.

xpela...takde rezeki kami...memang sedey sangat sebab ktorg over excited...huhuhu mudah2an Allah izinkan kami tuk dapat anak lagi...ok anak-anakku bolehla berhenti drama queen sangat....lambat lagi hampa nak dapat adik


nota kaki size 5: terdesak nak rawat kulit muka dan turunkan berat badan balik....hehehe kalo korang ada tips mehla share sket =)


0 comments:

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up