Nak dapatkan anak???



ok.....aku nak share ske ngan korang langkah yang aku ambil untuk dapatkan baby....of course aku banyak berdoa, berusaha & tawakal tapi knela cuba pelbagai cara....tapi yang ni aku nak share kisah aku dapatkan rawatan kat klinik.

semua ni bermula dari mak mentua aku yang suggestkan aku g 1 klinik neh....mula2 tu cam berat hatila nak pergi....yela takut dapat bad news ke hapekan....tapi tekadkan hati jela pergi....1st time jumpa doc tu, dia terus korek2 sejarah aku dulu then dia wat check up....dia scan perut, cek kesuburan....alhamdulillah semua ok tapi rahim aku terkeluar sket....so dia betulkan....then dia bagi ubat kuatkan rahim...so aku makan sampaila next appointment.....tuk treatment neh aku kne bayar RM50

2nd appointment aku kena datang di antara hari pertama-ketiga period....aku 1st day period da terpacak kat klinik tu.....hehehe ok this time aku tak jumpa doc pon just datang ambil ubat.....ada 4 jenis ubat (terlupa nak tanya ubat apa)....ok ubat2 ni aku kne makan ikut tarikh yang diberi....dan diorg siap bagi jadual bila date/waktu kne bersama dengan suami....this time kne bayar RM65...(aku memang tak ikut sangat date2 tu sebab en hasben super busy & aku lak kebetulan banyak giler org order kek time tu)

3rd time aku jumpa doc adalah untuk check sama ada aku prag ke tak....syukur alhamdulillah aku disahkan mengandung....and doc provide me with vitamin & ubat kuatkan rahim....kne charge RM65 untuk ubat, scan, pregnancy test & consultant with doc....murahkan =)

ok....klinik ni sangatla femes untuk sesape yang berusaha nakkan anak....untuk rekod, semua yang datang dapatkan rawatan di sini insyaAllah mengandung....ok benda utama yang doc kat sini lakukan adalah untuk cari masalah kenapa pesakit still tak pregnant....so korang jangan takut & pk bukan2 untuk dapatkan rawatan kat klinik.....bkn sbb korang tak subur, mandul & etc....mungkin ada masalah lain yang menghalang korang dari mengandung....so better check, cari masalah tu then doc will give u solution.

so, pada sesiapa yang berminat...korang leh try pergi  ke:

 R.S (RANJOUT SINGH) SPECIALIST CLINIC
36, Jalan Fair Park, 31400 Ipoh
Tel: 05-5450700 / 5487032
(xyah wat appointment, just walk in je)



12 comments:

syitah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak cuber jugak lah! ;)
tenkiu for the suggestion..
tapi lelaki la doc tu ye?

and ape maksud "betulkan rahim"?

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

doc kte leh pilih nk laki or pompuan....cam kte mmg pilih pompuan....tryla syitah mmg sgt ok klinik ni

dia tolak blk rahim msk....tu je...tp myb prob syitah lain....so lenla treatment nyer....kne check dlu

syitah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bleh pilih, mesti pilih! hehe
insyaAllah akan pegi..
:)

Kella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rahim terkeluar tu macamana? macam kita ni.. rahim ke belakang.. boleh buat ke? tq so much! =)

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kella: x pasti lak rahim terkeluar tu cmne...or maybe sama je cam rahim ke belakang....ritu dia betulkan balik...kella leh try g kt tmpt tu...nnt dia scan n tgk pe mslh kella

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Slm.kene buat appointment dulu ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klau untuk rawatan kali ke 3 hpe bayaran eik

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous
wslm...maaf ye lmbt reply...just walk in je

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous
sepanjang sy pergi paling mahal penah kne byr rm70

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous
sepanjang sy pergi paling mahal penah kne byr rm70

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..nak tny.. doc scan tu camne? mcm scan baby ke ?

aina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Klinik tu buka dari pukul brp ye?

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up