bila sakit itu tak datang


alhamdulillah....aku da selamat beranak juga akhir nyer....huhuhu tanpa tanda nak bersalin tup tup udah terkeluar anak aku....hahaha mmg mantap beb....yg paling best nyer en hasben lak yg ada rasa aku nak bersalin da...dia ada course on that day....patut ri jumaat baru abes nyer tapi khamis ptg dia shoot balik ipoh sebab tak sedap hati....aku lak dok happy2 beronggeng kat ipohkan haram xde rasa nak bersalin ke hape

malam tu si amani lak tdo skali ngan aku....masa aku tengah tdokan dia tu aku rasa tilam aku basah sket....igtkan aku trkencing so aku lap2 jela....then nek atas landing sebelah en hasben...tp air dok kuar je...cam x sedap hati...gtau en hasben terus melompat bintang laki aku...hahaha mamai2 tu terus dia bersiap bawak aku g klinik

kul 1 pagi gerak g arridzuan...ble check rupa nyer air ketuban aku da pecah....hahaha cam sengal je aku ingat air kencing...check bukaan baru 2cm...nurse suh tdo then 5 pagi masuk labour room...laki aku terus terbungkang atas lantai...haha sian penat...dan aku terkebil2 takleh nak tdo...4.30 pagi nurse dtg suh mandi n masuk ubat berak...haa hamek berterabur taik kuar..hahaha power giler ubat tu

5 pagi aku masuk labour room...check bukaan still 2cm...nurse start drip air garam...masa neh leh lagi sembang2 n gelak ketawa ngn en hasben...5.30 terus terdiam da sebab sakit giler...patut sakit on off dengan jarak yg jauh tapi cam kerap sangat sakit...memang tak tahan weh...nurse datang check baru buka 4cm...dia siap marah aku ckp kalo x sakit jgn wat sakit...gila apa weh memang aku sakit betul kot

lam kul 8am secara automatik aku start teran...en hasben melompat bintang lagi skalila tengok aku da meneran...terus gtau nurse...nurse konon2 nk marah akula sebab berlakon sakit n teran2...sekali ngan nurse2 tu melompat bintang gak...hahaha dia check aku da buka 10cm da...hamek ko ckp lg aku berlakon...aku serius sakit xde masa nak berlakon

kul 8.10 aku leh rasa kepala baby da kuar...masa ni aku xde teran2 pon...nurse dok kepit2 kaki aku xnk bagi baby kuar..doc x sampai lagi...everytime kepala baby kuar nurse tolak balik masuk dalam...sengal tol...nk dekat 8.30 doctor sampai terus diorg terlentangkan aku...dengan sekali teran terus baby kuar...alhamdulillah memang mudah n kejap je aku sakit...tak lama pastu uri lak kuar...memang mudah suma nyer

tapi seriusly ajaib...dengar je suara baby, sakit yg cam nak mati tu hilang terus...memang aku terus rasa sihat n ok je...tang jahit tu mmg x rasa apa tapi ngilu sebab rasa jarum tu dok jalan kat kulitkan...hehe lam kul 9 baru dapat tatap muka baby

thanks to en hasben yang sanggup teman aku sampai suma nyer selesai...walaupon anda bole tdo dengan lena masa binimu tgh nazak sakit tapi tetap puji sebab berani n x pengsan...hehehe ramai yg tanya aku laki aku cedera parah x aku cakar, cekik dia...aku x pegang langsung suami i tau...tahan sakit dengan pejam mata n baca rabbi yassir wala tuassir x henti2...lgpon en hasben tak henti2 zikir kat tinger aku...tu yg tenang sgt...n klinik tu sendiri memang pasang ayat Quran n zikir munajat sepanjang proses aku nak bersalin...tu yang aku leh tenang n tahan sakit...so bersalinla kat rawatan islam inshaAllah tenang sket nk bersalin


2 comments:

Ieykha Kintey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh. macam senang je akak beranak.. berbeza dgn makcik2 saya.. huhu.. btw, congratz kak! :) tergelak sebab baca suami akak lombat bintang.. terimagine la pulak! :p

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe....rasa nyer mmg rmai yg melompat bintang akak brsalin sbb sng benor...even doc pon da cam org giler bwk kete sbb nk smbt baby...hehehe

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up