susu kambing karihome



ok....mula-mula aku nak korang tahu bahawasa nyer anak aku ni UNIK...sbb apa?sebab dia REJECT SUSU BADAN!!!!!urrrrgghhh....stress giler weh...dari mula kuar tu bagi kopek je meraung-raung taknak...udah macam kena sampuk weh...abes dicakar nyer aku...sampai skang aku gagal breastfeed anak aku...unikkan :-p

unik yang kedua lak...biler dia xnk direct feeding so sebagai ibu mithali aku pon pamla susu n bagi dia tapi dia REJECT LAGI!!!!!dia xnk minum susu yang fresh weh...kena masuk freezer dulu then panaskan baru dia nak minum....uuwwaaa memang mangkor teman weh...ater memang tak sempatla nak wat stok bagi dia minumkan...stress buat kali kedua.

so...terpaksala bagi susu tepung...sayu je hati ni bagi dia minum susu tepung...memang sedey weh...susu ibu yang paling baik tapi aku bagi susu tepung...ermmm redha jela...anak aku ni unik sangatkan...ni akibat makan badam, banyak benor akal nyer.

so, aku pon paksa rela bagila susu tepung...mula-mula minum, dia kembung teruk n muntah-muntah je...aku cuba bagi bebelac, anmum essential, novalac tapi suma tak sesuai...sian sangat tengok dia...then try susu soya tapi ni paling worstla...memang teruk weh keadaan dia...lastly en hasben bagi susu kambing...alhamdulillah terus sihat walafiat.

mahal weh susu kambing karihome neh...setin 400gm rm46...memang joget zapin laki aku kuar duit...hahaha setin tu tahan 5 hari je...haila anak, kalo minum susu ibu free aje syg...memang demand tol anak aku neh....tapi kalo ikut kajian, susu kambing adalah paling hampir dengan komposisi susu ibu...walhuallam....pape pon susu ibu tetap yang terbaik!!!!!

tapi yang paling lawak nyer punca en hasben terpikir nak try susu kambing...masa aku pregnant aku sangatla suka kat kambing...pantang nampak kambing aku akan terjerit-jerit...siap benti kete n tangkap gambar...pastu dok puji kambing comey sangat....hahaha

hamek ko...suka sangat kat kambing sampai anak sendiri giler kat kambing...hahaha patutla susu ibu xnak, susu lembu or soya xnak rupa nyer nak susu kambing...nasib kola minah ngokngek oii...huhu nasib aku tak giler kat kuda ke unta ke kalo x jenuh nak cari susu kuda lakkan...hehe xpela yang penting kamu minum susu nak oii


aku giler makan benda ni...elok bagi anak korang makan
orang tua pon elok makan...tryla mmg sodap


26 comments:

SEPHIA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wahh. Info yg dicari2 :D skang dah yakin nasi kasi baby minum susu kambing lepas bf..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalo da setahun better bg fresh milk susu kmbg or lembu....fm is still fm no matter kambing or lembu....hehe tp mmg nmpk bezala susu kambing n susu lembu to my baby

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bby sy mnum susu karihome,brat bdn ckit ja.kena la potpet ngn misi..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berat tu tak penting as long as baby aktif dan sihat walfiat.....baby sy pon kurus je

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Boleh tau farmasi boleh dptkn susu karihome dgn harga yg mutah:) tq

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous

boleh sy tau sis tgl dimana ya

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cuba tengok kt mn kedai ubat cina.sy dpt hrga utk step 1rm41.50 ja.kn rajin survey la

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous

yups...kt kedai ubat cina mmg murah byk tp x semua murahla....kena survey gak

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy ada mnjual susu kambing Hijrah Segar.Susu kambing ni amat sesuai pd smua pringkat umur trmsuk baby dan knak2.Rmai ibu bpa yg mmbri ank mreka susu kmbing karihome tlh brtukar kpd susu kmbing Hijrah segar krna hrga yg murah dn berkualiti tinggi,Ia juga trdpt 4 prisa plihan iaitu asli vanilla,strawbery dan coklat.Utk mklumat lnjut boleh lwati fb kmi Makanan sunnah atau col/sms trus di 0174628415/0195727367,Kalau ambik dlm kuantiti yg bnyak lg murh sb kmi provide trus dri kilang,

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam,,bru lega sket sbb ade gak org gne karihome,,smpi skng fmly n mmbe ckp susu kmbing nyh panas,,geram,,puas ckp susu ni da formulated,,

kiena koon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahah..lawak tol lah ko nye post ni minah ngokngek!hihi..sbb aq xtau name hang!hehe..emm aq br trpike nk shutdown skjp bf anak aq,saket wehh asyek kne gigit je..aritu rase dh nk putos nafas dh aq ni..mental aq sbb saket..ishh..so dr aq mrh2 anak aq yg xtau ape tu, better aq bg susu bese je la..tp ni ade 2 pilihan lak..1 karihome..1 lg yg susu kambing hijrah segar..nti aq pike kan..thanks ye minah.. :)

Ain Haron said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu..aku pun guna susu kambing karihome..dua2 anak aku pkai susu ni..tapi kan anak aku kena ITP la..ada yg senasib x?

susu kambing said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mohon singgah :-)
https://www.facebook.com/susukambing.bayi

Sharifah Farm Resources said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

My baby pon minum karihome. Dari 2m lagi. Bguss mase 3m dh pandai meniarap n berguling2. Alhamdulillah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Itp tu apa ?

zaidanza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Anak sy pyn minum karihome since 4mnths..mmg ank kurus skit berat pun lmbt naik..namun begitu pembesaran tulang mmg kuat..ank aktif dan jrng sakit..ditambh dgn amaln pemakanan sunnah..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Harga 2di kedai ubat mn?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy pon da bg ank mnum karihome,baru 3bln da pndai meniarap pon..huhu
Sy slalu bli kt farmasi cosway,harga sekarang rm49 je.. klo di aeon big rm51.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy beli kt bb dear dpn jj melaka yg dkt dgn melaka sentral sblh tesco. 47.90. Sape penah try susu kambing hijrah tu.ok ke

fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak try susu mummylicious x? Susu kambing murah di pasaran..ade sijil halal jakim..diproses di kilang milik.bumiputera..yg best tu lengkap dgn 8makanan sunnah..xmahal compare dgn karihome..anak saya dulu pn minum karihome skjap..sbb xleh mnum susu lembu..perut jd mngeras..sembelit truk..alhamdulillah sjak amalkn susu ni sembelit hilang..antibodi bgn makin kuat..jrg sakit..klu nk cuba sms/call 0127847783 cod putrajaya/bangi

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://fizaalya.blogspot.com/2013/09/finally-alya-imah-recoveralhamduliah.html?m=1..kt sini anak dia sembuh itp

Nur M. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Asslm semua.
***PROMOSI 3PEK 500g RM100. SILA PM @ SMS ke 0195250653

IBU SUSU KAMBING produk yang KAYA dengan kandungan KHASIAT yang TERBAIK dan MAMPU meningkatkan kualiti KESIHATAN selain mendapat keBERKATan dengan mengamalkan SUNNAH nabi.

Bukan hanya sesuai untuk DEWASA malah KANAK-KANAK juga boleh merasai KELAZATAN produk ini.
- ibu mengandung
- ingin hamil
- dalam pantang
- menyusukan anak
- surirumah
- wanita bekerjaya
- lelaki bekerja berat
- warga emas
- sakit-sakit sendi
- remaja / pelajar sekolah
- kanak-kanak imunisasi rendah
- dll

DiJUAL dengan HARGA BORONG dan MEMPUNYAI RASA YANG SANGAT SEDAP, MENYELERAKAN & WANGI.

1KG RM60 + RM9(POS LAJU)
500G RM35 + RM6(POS LAJU)

PM www.facebook.com/iskagenpenang @ SMS ke 0195250653 untuk pertanyaan. Available 24/7.

‪#‎vitamin‬ ‪#‎khasiat‬ ‪#‎sususedap‬ ‪#‎ibususukambing‬ ‪#‎hargaborong‬ ‪#‎susudiet‬ ‪#‎niagaonline‬ ‪#‎bisnesonline‬ ‪#‎sedap‬ ‪#‎supplementdrink‬

bintang hati said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam.. hai awk... salam kenal ye :).. sy google td pn psl karihome ni... sy ingt terpaksa gak usaha tukakn susu ank sy, kpd susu kambing ni... sy dh try pd ank sy, mmg dia x tolak pn susu ni, tp mslh sy pd harganya laa. sy cuba cri produk tempatan ... sy terjumpa susu kambing mummylicous.. tp sy bli sample je dlu, nk tgk ank sy nk ke x... sbb sy nk sgt try susu kambing sbb ank sy ade sedikit ekzema, x la teruk tp sbg ibu jenuh la nk menjawb klu org tnya, ubat tu jgn la ckp kan.. so hrp2 nnt ok la..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..ank sy ekzema..skrg ni dia minum susu soya sbb dia alahan susu lembu..tp sy bc jg info2 mengatakan yg susu soya x diyorkan untuk pesakit ekzema..susu kambing ni sesuai x?sy da buntu nk bg susu apa kt dia..

Baju Muslimah ~~ FloveA Clothing said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum.bby saya minum karihome step 2.... saya buat 6 oz 3 scoop... tapi die sembelit lak...macam mana nak buat ye...?

Baju Muslimah ~~ FloveA Clothing said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum.bby saya minum karihome step 2.... saya buat 6 oz 3 scoop... tapi die sembelit lak...macam mana nak buat ye...?

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up