Deep Freezer Murah


hoyeahhh....berjaya beli deep freezer(DF).....alhamdulillah dapat harga murah....brand midea tuk 100L dapat harga rm500....huhuhu murahla tu....aku survey kedai lain suma rm599....df ni en hasben angkut guna kete je......ohsemmm giler kete ktorg.....hahaha cina kedai tu pon kagum giler.....huhuhu oh ya aku beli ni kat kedai elektrik thye hin kat seremban....seriously barang-barang elektrik kat kedai neh memang murah beb....tv,peti ais n mesin basuh aku murah 100-200 kat kedai ni......tu belom tawar harga lagi...memang berbaloi weh


aku beli df ni sebab nak simpan stok susu hanini.....sebelom neh suma susu letak dalam freezer peti ais je....memang taklehla nak simpan barang-barang dapur lam freezer tu.....sepenuh-penuh nyer ngan susu hanini.....so tuk mengatasi masalah ni, belila df....huhuhu en hasben neh tak suka makan luar so kena wajib ada barang dapur lam freezer tu.


da beli df pon still susu hanini ada yang kena masuk freezer gak...adoyai banyak giler nyer....mula-mula tu aku men sumbat je....konon-konon muat lerkan....skali penuh gak weh...aku men taruh tiap beg plastik ikut bulan....bajet cam praktikal lerkan....hahaha nak tak nak kenala punggah n susun balik....nek beku tangan aku nyusun nyer....huhuhu


taarraaaaa......memang beza lepas kemas....banyak space lagi....huhuhu leh letak stok lagi....sebelum ni memang sepenuh-penuh nyer....nak selit apa pon tak leh.....yang ni aku susun guna kaedah First In First Out (FIFO).....oh yer, ni susu dari ibu susuan hanini....alhamdulillah walaupon aku tak mampu nak nyusukan hanini, Allah kirimkan aku seorang wanita tuk susukan hanini....memang banyak sangat susu ibu susuan hanini tu....ni da siap call suh amek stok lagi....nak sumbat katne pon aku tak tahula...takkan nak kena beli deep freezer lagi satu.....pengsan gak laki aku nanti....hahaha



nota kaki size 5: dalam tak mampu susukan hanini, secara tak sengaja da ikut sunnah Nabi which is hanini minum susu kambing dan ada ibu susuan.....indah sungguh perancangan Allah....tiap yang terjadi ada hikmah nyer....cuba mempositifkan diri sendiri dan mengubat hati yang luka....huhuhu



10 comments:

Huda@Hood said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah.


Rezeki Hanini.



Mr. Z and Mrs. Z said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya follow awak.harap awak follow saya jg.saya pon gagal susukan anak saya.lglah bergntung pd fm je.ilmu cetek =(

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpe....blaja pelan2...takde manusia yang cukup ilmu nyer...kte sentiasa ada benda baru yang perlu kte belaja....inshaAllah sama2 kte usaha

aifa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ramai yg try shaklee, esp, alfafa, etc. dah try tak? saya baru pregnant 3 bulan, bercadang nak bagi EBM utk 2nd bby nie. is baby dapat breastfeed sampai 2 1/2 tahun, tapi x cukup ekklusif...

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya x try shaklee...laa ni br try ubat dr homeopati....hehehe tp alhamdulillah nampak perubahan sket...yg tgh prag ni baby no bape???

nana farami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow!!seronok tgok u pny stok ssu...
bole taw x address kedai kat seremban tu??
now im pregnt 2nd bby & yg sulong pon masih bf lagi...planning nk full bf utk 2nd bby ni nnt..tapi perlukan DF la utk simpan stok..
ur help is much appriciated!! :D

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nana farami

saya tak reti nak explain sgt....dia dekat ngan bandar seremban, jln tuanku munawir

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Agak2 klau sy g sne dpt lg haga rm500 tu?nk bli sgt2.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Xpa...rezki xsama. Xboleh bg susu ibu. Bg susu kambing. Terbaik selepas susu ibu

sheila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Berape lah agaknye deep freezer brand midea ni skrg?sy tgh survey gak utk stok ebm ni..

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up