mak mertua.......eeee takut nyer


eleh.....mak mertua je pon.....ape de hal beb......chaiittttt poooodaaaahhhh!!!!!gaya cam berani beno je walhal aku pon takut gak......huahuahua sal eh wanita mesti takut ngn mak mertua eh????igt lg dlu mse br kawen, pas je abs majlis aku trs salin baju n wat keje2 yg patut.....sbb nyer aku takut mak mertua aku mrh nnt......hahahaha walhal xde pape pon.....yela aku jd takut cam2 sbb aku x penah kenal mertua aku b4 kawen.....1st time aku jumpe mertua aku mse diorg dtg merisik (lg 3 bln nk kawen).....mau nyer aku x gabrakn.....x penah sembang mahu pon knl bakal mentua....tu yg terover takut tu.....hehehe

sebenar nyer mak mertua ni sama je cam mak kte.....xde ape yg perlu korg takutkn.....cuma kte knela kenal hati budi mak mertua kte.....apa yg dia ske & x ske.....so senangla korg nk rapatkn dri & tambat hati mak mertua korg.....tp yg paling penting jadilah dri korg yg sebenar nyer di dpn mak mertua.....xyhla nk jd perfect ble dpn mak mertua....byk kes2 camni terjadi.....nk mudah brlakon jela cam korg tu menantu paling perfect.

cam aku lak mmg dr awal kawen aku jd dri aku (cuma upgrade sket jd rajin).......mana yg aku x reti buat aku ngakula siap2.....cth cam bab2 memasak.....keesokan hari (pas majlis kawen), aku tlgla mak mertua kt dapur.....time tu aku ngaku aku ckp aku x reti msk so xdela aku kne msk.....aku just tlg potong2 je.....kan senangkn....xdela nk kne berlakon pandai2 msk.....hehehe aku ni mmg semulajadi separa malas.....huahuahua tp kalo korg ni mmg pemalas jgnla dpn mak mertua korg jd malas....at least tlgla sket2 wat keje......mls2 aku pon alhamdulillah x penah lg x tlg mak mertua.....

ha.....1 benda yg aku kadang2 fail bab bgn pagi.....slalu gakla aku bgn lmbt sbb aku de mslh nk tdo.....so xdela aku awal2 kawen perfect je bgn awal tp lama2 bgn lmbt....tula pntg nyer jd dr sndri.....so aku ble bgn lmbt (xde lmbt mana pon, kul 6.45 confirm aku kt dapur da) aku minta maafla....jgnla wat kerek je.....da bgn lmbt pas2 wat nohi je cam xde slh pape.....mmg surela kne sembur ngn mak mertua korg......kehkehkeh

pas2 jgnla ble dpn mak mertua ko jd lemah gemalai, sopan santun & ayu lg semata2 nk wat mak mertua ko jth ske kt korg......cam aku mmg dr awal2 lg aku da tunjuk perangai aku.....sembang xde nyer nk ckp pelan2 & control.....aku ckp pung pang pung gak sebijik cam aku smbg ngn org len....siap ketawa trbahak2 lg......hahaha xyhla nk control ayu.....ble time mkn tu balun je apa yg ada....ni dpn mak mertua bkn men lg mkn sket sbb malula, sopanla......rugi beb....aku neh mmg melantak je siap tmbh 2x lg.....dahla tu pakej skali ngn sendawa 2 harkat......hahaha larat ke korg nk berlakon ayu smpai bila2 dpn mak mertuakn so betterla tunjuk perangai korg yg ngok ngek tu supaya akan dtg korg xdela gabra2 & idup x tenang ble brsama mak mertua

in term of pemakaian lak, pakaila sopan2 dpn mak mertua tp jgnla smpai baik beno siap bertudung labuh berjubahkn......hahaha de sestgh org tu sanggup brlakon alim dpn mak mertua walhal haprak sbnr nyer.......lastly, adatla beb kalo mak mertua sound2 korg.....mak kte pon ske sound ktekn.....so korg tadah je tinger ble mak mertua bg "motivasi" kt korg.....jgnla cpt beno nk emo nyer......ble diorg tego korg just angguk2 geleng2 je......hehehe lg 1 tonjolkan dri kelebihan dri korg....cam aku paling terer ckp x henti2......hahahahaha mmg pot pet pot pet jela ngn mak mertua aku......sian mak mertua aku dpt "debaters" jd menantu......kehkehkeh dan yg paling penting make sure dri korg & mak mertua korg selesa sesama sendri.....carila titik persamaan di antara korg.....ok guys selamat menambat hati mak mertua.....jgn tkt2 sgt, cuak sket2 xpe....hehehe






2 comments:

~MuMu~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nnt dah kawen rase nak blaja masak ngan ouan ibu mertua.. nk buat bonding.. uahuahuahua

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thats good mumu....sometimes kalo kte tunjuk yg kte neh terer suma benda pon mak mertua nek menyampah gak.....so better balancekn n blaja memask ngn mertua salah 1 cara nk rapatkn lg dri kte....kan kan????hehehe

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up