makan di german deli imbiss: pengsan tgk burger



ritu aku try g mkn kt german deli imbiss (sarah kenalkan).....kedai dia dekat petronas ampang jaya, belakang Mcd.....owner kedai neh from German but he is a Muslim so makanan kt cni halal2 suma, insyaAllah.....kt cni yg menarik nyer adalah burger & hotdog lam size beso giler.....hahahaha actually dia ada size kecik & beso so up 2 korgla nk yg mana.


burger dia ada pelbagai pilihan yg unik & rare.....ada 2 size....1 daging dia 180gm & 500gm.....kalo terer orderla yg 500gm tuh....mmg mkn sambil mengucap punya......hahahaha burger sgt sedap & very juicy tau......aku kunyah sambil pejam mata.....kehkehkeh leh byg x kesedapan burger neh???? selain burger, ada gak hotdog, steak, chicken chop, sandwich, salad & mcm2 lgla....tgk lam menu mmg cam sedapla tp aku x penah rasa so xlh nk komen.






tapi yang paling unik mkn kt cni, german beef soup pancakes!!!!gle rare nyer.....selalu kte makan sup ngn mee tp ni dia mkn ngan pancakes ok.....pancakes tu dia ptg halus2 & letak lam sup tu....sup dia mmg mantap beb.....daging2 bergelimpangan lam sup tu.....mangkuk size beso punya......kalo korg mkn confirm tangkap leleh punya......hehehe tp kne mkn cpt2 sbb pancakes dia cpt kembang.....



kalo korg order set dia bg skali ngn fries & air rootbeer 1 liter......1 LITER OK!!!!!kalo nk set kne tmbh rm3 kalo x slh aku.......cam aku order set 1 je yg len tu ala carte je......ha tgk gmbr kt bwh neh.....yg kecik tu aku punya (180gm) & yg beso tuh en hasben yg punya (500gm)......burger megathon dia mmg super besau beb.....kalo mkn 3 ari sendawa bau burger ni lg.......hahahaha sungguh x senonoh.....


so, kalo korg berminat nk try korg leh g yg kt ampang punya or dataran ara damansara.....harga dia worth it to pay & confirm kalo mkn kt cni korg akan kenyang & puas......selamat mencuba

3 comments:

shazmir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow..besarnya..!! tak habis makan nie..!!

cun awk cun..!!
xyz4mir.blogspot.com

Nafisah Ruslan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyaknye!! lapar sudah ni..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom mkn!!!!hehehe tryla mmg confirm kenyang

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up