Cuti di Bandung: Day 1 part 2 - Cihampelas




ktorg sampai airport Bandung lebih kurang 4.30pm (waktu Indonesia)....laju je turun dari flight sebab kat cni da hampir nak gelap....tapi leh lak stuck kat kastam.....serius slow giler diorg wat keje....hampir x bergerak tiap barisan....aduh wa udah tensi tahap tenuk mengidam bakso da neh....budak2 kecil mula melalak sebab da boringkan....waduh2 gamat abes....after almost hour ktorg berjaya loloskan diri....kuar cari teksi tapi nak pecah duit kecik dulu....dapatla paling kecik IDR50 000...kat cni kalo nak nek teksi make sure korg ada duit kecik kalo tak duit baki memang kre sedekah je kat driver....mmg diorg xkan pulangkan balik....eden pon torkono gak...charge IDR40 000 so another ten tu sodokah ajolah...udahla lam teksi 8 minit da sampai.....sabo jela


then ktorg check in kat Guest House Pos....serius scary nak mampos tempat neh....wakaka ni kes suma bilik penuhkan so ktorg men gamble jela tdo mana2 for 1 nite....dahla dapat katil twin single bed....tdo pegang tangan sebab aku takut....wahahaha so sweet....so sesape yang nak g honeymun tu bek amek tempat yang menakutkan so barulah romantik honeymun korang....hehehhe tempat ni old school giler beb....water heater dia guna dapur gas kot....cer tgk gambor tu....ada api tgh panaskan air lam heater....wahahha tetiba rasa nak letak kt tandas aku....jimat letrik uolllssss


since ktorg stay kt cihampelas, aku ajakla en hasben jalan2....terpaksala jalan kaki sebab ktorg xde duit kecik....kalo bayo guna IDR50 000 mau kne sumpah ngn driver angkot tu...hehehe otw ke CiWalk tu ktorg singgah makan bakso....en hasben order bakso & aku order mie bakso yamin....kalo bakso tu just kuah supa & meatballs je...aku punya dia bagi megi grg + sup bebola....sodap weh....memang original rasa....en hasben mkn penuh syahdu je....hahahaha then ktorg singgah indomart....aku suggestkan korg try kerepek kusuka....wallaweh mmg sedap....aku amek kerepek cheese....sodap2


biler sampai di CiWalk MasyaAllah crowded giler beb....nak melintas jalan pon takut....oh ya kat cni driver dia cam harrrreeemm sket....lampu merah pon diorg jalan...trafic lite mmg xde guna nyer....ktorg melintas sambil mengucap.....wahahahha scary giler....di Cihampelas neh femes ngan jeans but ktorg hape pon x beli sebab rimas ngan suma benda....en hasben siap wat baiah xnak datang bandung.....kahkahkah baru sehari bang oiii....dia penin tgk bandung neh sesak + jam sana sini


ok....disebabkan ktorg rimas berada di jalanan cihampelas ktorg pon masuk lepak kat CiWalk....oh nyaman di sini....dlu aku penah dtg ngn sarah tapi siang....rupa nyer malam lg best.....sejuk je weh & pemandangan dia cantik.....so mulala mengedik tangkap gambo....kt jalanan td sekeping gambo pon x tangkap....mood ke laut je....hehehehe kt cihampelas neh byk patung2 kartun yg korg tgkp gmbo....leh tgk SINI


oh ya....kalo ke bandung make sure korg singgah di jonas photo....seriusly suma gambar dia mmg gorgeous giler.....n frame dia lawo2 beb....dahla pakej photo studio murah giler babeng....aku meroyan gakla nak gedik2 shoot kt kedai tapi en hasben tak layan =(.....sob sob jonas neh yg aku pasan ada kat CiWalk & Bandung indah Plaza


oh...akhir nyer ada gambo en hasben....wakaka sian dear...asyik tgkp gambo bini ajekan...bini lak leh wat dono je tak nak tgkp gambo en hasben....hehehehe


finally, we end up our 1st day by eating this es krim durian....sgt femes di bandung....anda harus mencuba nyer....makan tepi jalan sambil layan kereta & orang berasak2 di cihampelas....tgh lepak neh berlambak2la org dtg jual brg & minta sedekah.....en hasben trs wat baiah kali ke-2 xmo dtg cni lg....wakaka ok balik nek angkut....bayor srg IDR1000....hewhewhew 


sambung lagi dong....


4 comments:

tony transport bandung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

Saya Tony dari Mutiara transport Bandung, menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

Bandung Sewa Kereta membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung

Kereta Taip Daily/14 jam
Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.


Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.


CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

adrianiku said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
web travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

tony transport bandung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam,
Jom pegi bandung murah jer 199rm perpax for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*minimum 6 pax
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

~saya pon sedia sewa kereta dan driver rate 125rm/day /kereta (included driver, kereta 14hour,petrol,parking,toll,& driver meal)~

Mohd Tony
Whatapps / call / sms :
+62 858 6137 8328 (fast response)
Email :
Tonytransportbandung@gmail.com

Apiew Ridhwan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum ..
ABIM TRANSPORT
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm.180/Pax Minimum 6pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 3 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 2 malam di rafles hom

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up