JELAJAH INDONESIA [part 3] : BANDUNG syurga shopping


da puas berjoli di Jogja, ktorg teruskan perjalanan ke Bandung pulak......syurga shopping bagi orang malaysia......hehehehe ikutkan plan patut nyer ktorg nek ketapi ke Bandung tapi leh lak suma tiket sold out......so terpaksala nek bus.....dahla kena tipu.....huhuhu 12 jam perjalananan beb.....aku memang da keras kematu dok lam bus....mmg mangkor aku......yg best nyer diorg xde higyway tau.....ikut jalan lama yg killer giler babeng!!!!sepanjang perjalanan memang mengucap aje.....buka mata pas2 aku pengsan balik (tidola) sbb takut......hahahaha......leh lak masa otw sakit perut tahap gaban.....terpaksla memerut lam jamban bus tu......hahahaha memang x wujud langsung hentian rehat kt sana.....mmg adventurela 'lepas hajat' lam bus.....cam nek roller coaster.....kahkahkah

cihampilas mall.
kat sini banyak port makan yang best


ni aiskrim tapi lupa nama dia....sedap giler!!


cihampilas ni syurga jeans


kt cihampilas banyak tugu kartun cam tu


kawah putih


selalu kalo orang ke bandung ramai yg akan pergi ke tangkuban perahu tapi ktorg decide tuk pergi ke kawah putih di ciwidey......cam bese, g nek bus mini.....jauh giler.....dahla ada budak muntah sebelah aku.....hampeh tol.....aku da biol2 da lam bus tu.....sampai di ciwidey, ktorg nek lak angkut2.....kne tipu lak ngn driver tu......siot tol.....tapi seriusly kawah putih TERLALU CANTIK!!!!!camera ktorg x dpt capture kecantikan nyer so gambr 2 di atas neh aku amek kt google....cantikkn??????


nila angkut yg tipu ktorg.....hehehe


aku lupa nama makanan neh


jus alpukat yg femes di bandung


port shopping - pasar baru
kalo korang shopping di pasar baru neh, kalo ada barang yang korang berkenan terus amekla jela....cam akukan cari kedai yang aku ada berkenan barang tu x jumpa da......hahahaha sesat larat weh.....xyahla nak survey2 takut nanti kempunan lak x dapat barang yg korg da berkenan tu.


tengah penin nak pilih kebaya & kurung moden


lorong di pasar baru

nila hasil barang yang aku beli di solo, jogja & bandung......terpaksa kawal nafsu shopping sebab ktorg x beli extra luggage.....hahaha sengal gilerkan.....memang rugila x shopping sakan kt cni....barang yg aku beli tuk dri aku hanyala dress (kaler cream kt ats skali tu sebelah jeans).....haaa tu jela aku punya barang......yg lain2 tu suma tuk family aku

dalam aku kawal nafsu shopping tu, beg aku da 14kg tau......extra 7kg!!!!!!!mampuih aku nak bayar extra kt airasia......aku da ngetor2 da masa otw ke airport.....memang da cam nak nanges sebab duit da xde.....hahahaha mana aku nk cekau bayar extra kg neh.....naya aku....tapi tula rezeki aku.....aku tercheck in masa tuk flight MAS je.....patut penumpang MAS je masuk, yang airasia kne tgu dulu.....so aku knela tgu kt balai berlepas dlu then turun balik tuk cek berat beg.....aku apalagi punggah barangla then turun bawak beg da ringan......6kg je......hahahaha selamat duit aku beb.....kehkehkeh

ni muka lega sebab beg aku terlepas dari kne extra charge.......hahahaha happy2....kat bandung neh aku x banyak tangkap gambar sebab suma tempat shoping jekan.....banyak factory outlet aku singgah.....dan aku singgah gak kat kartika sari & amanda brownies.....ni paling femes kat bandung......wajib singgah ok.....insyaAllah bulan 1 neh akan ke bandung lagi.....en hasben teringin nak pergi......aku layan je.....hehehe this time da siap beli luggage for 50kg......shopping smpai pengsan........hahahahaha AYUH KITA KE BANDUNG!!!!!





6 comments:

miss majaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice !! >.<

Inn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jogja-bandung 12jam halamak lama giler!jakarta-bandung 3jam jer,bole thn la buntut dduk,kematu tahap satu wakaka..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang lama giler.....kalo nek ketapi view cantik sgt sbb lalu merapi

Nurul Mazni said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnye jalan2.. pastu shopping2.. sonoknyeeee! nak shopping sane gak..

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yups....kt bandung mmg syok shopping....sbb tu repeat nk g bandung lg.....hehehe shopping smpai pengsan

Amsyahril Syahril said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up