kelebihan isteri memasak untuk suami


bulan ni aku asyik dok ulang-alik PD-ipoh sebab mak aku tak bape sihat......so en hasben terabailah perut diakan......muahahahahaha anyway aku share sket tentang betapa untung nyer isteri yang sediakan makanan buat suami nyer........ok sambung balik kesah aku tadi.....so dalam tempoh 2 minggu ni aku tak berapa nak masak lak sebab banyak masa aku kat ipoh.

last week aku balik ipoh lagi.....ikut plan aku akan balik after raya haji jela sebab en hasben pon nak balik ipoh dakan....tup tup dia suh gak aku balik PD ahad ritu.....aku pon balikla.....esok nyer aku masakla cam besekan.....en hasben cakap nila alasan sebenar dia suh aku balik.....dia tak tahan dah nak makan kat kedai je.....nak makan masakan aku gak.......hahahahaha

see.....cara mudah nak pikat suami......tak rugi kalau korang masakkan untuk suami.....ni salah satu pointla kenapa suami akan lebih sayang kat kita.....aku tengok zaman skang banyak isteri tak masakkan tuk suami dah.....suma nyer beli kat luar jekan....tapi sekali-sekala tu cubalah wat kejutan sket......masakkan tuk suami & keluarga.....pasti diorang rasa happy sangat.....dan for sure en hasben akan rasa lebih disayangi sebab perut dia terjaga dengan baik.

dulu aku pon tak bape caye sangat pikat suami melalui perut nyer tapi skang memang dah terbukti depan mata aku......aku memang masak kat umah & jarang sangat makan kat luar.....en hasben siap bawak bekal lagi g kerja.....memang dia tak makan kat kantin dah......hehehe kawan-kawan dia suma jeles tengok dia makan makanan yang aku bekalkan.....so korang pon cubalah taktik neh tapi biarlah ikhlas....tu yang bertambah sedap masakan korang.....masak tuk suami boleh dapat pahala freekan so memang sangat tak rugila korang masakkan untuk suami.....kasih sayang dapat pahala pon dapat.....biar perut buncit asalkan suami kenyang hati kite pon senang =)

4 comments:

smilenajah93 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh ~ yeke . hm , nk kene bljr masak banyak lagi nie . heee ~ thanks

smilenajah93 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh ~ yeke . hm , nk kene bljr masak banyak lagi nie . heee ~ thanks

Iera yeppeo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak join ye..http://iera-yeppeo.blogspot.com/2011/11/contest-mari-berpantun-by-minah.html

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perlu memeriksa:)

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up