Tetamu Mengejut Datang: Masak Pon Mengejut Jela


pagi tadi dapat call mengejut, ada orang nak datang singgah umah aku.....uihhhh mak aih....melompat bintang aku dengor nyer.....terus shoot g pasar....memang sempat masak yang simple2 jela.....so decide wat nasi ayam madu.....hehehe memang cam orang giler aku masak....nasibla en hasben rajin nak tolong kalo tak mangkor aku......hahahaha


mula2 tetamu cakap nak makan sikit je.....da kenyang kata nyer.....aku pon riso gak sebab masak banyak gak.....suapan pertama terus terdiam diorg.....ingat ada salah masak, sekali diorg cakap sedap giler.......muahaha suka i tau....haaaa dari tak nak makan siap bertambah2 diorg makan tau....licin lincau beb

yang paling hot mestilah ayam madu aku.....licin beb....deme makan non stop nyer.....siap minta resepi lagi.....hehehehe ni resepi aku men campak2 je....dok reka2 biler boring.....so leh bagi cara masak je, kuantiti nyer tak reti aku....ayam ni sekor lebih aku masak.....tak sangka lak hot menu rini.....hehehe

sempat gak wat puding buah.....hehehe jadilakan wat pencuci mulut.....x sempat nak wat yang spesel2.....taram jelakan.....alhamdulillah dapat kenyangkan perut tetamu yang datang.....mudah2an tak serik nak datang umah aku lagi......so sesiapa yang nak datang umah aku tu inform awal2 lehla aku masak yang spesel punya tuk korang.....huhuhu

p/s: tenkiu abg ipar sekeluarga sudi singgah umah kami =)

4 comments:

ZYASH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...nampak cedap jer puding buat tu kan..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni x mgjt la. smpt prepare.

Man Mala said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap tu nasi ayam....
xnak ajk saya mkn kt rumah awk ke...

salam ukhuwah fillah boleh undi saya tak dgn memberi komen/like/retweet/klik google + kat entri ni :- http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zyash: mmg sedap & senang nak buat....saya ada wat entri resepi puding ni

anonymous: nasi ayam senang buat so mmg jadi pilihan org yg nak cpt masak

man mala: bole aje....jemputla ke umh....hehehe

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up