cara jaga baby....jangan over kreatif lak


pagi tadi masa tengok FB tertengokla gambar ni.....memang guling2 gelakla......siap fikir ada ke orang bongok nak buat camnikan.......hahahaha tapi tetiba terfikir balik.....memang boleh terjadi pada sesiapa pon....bukan sebab bongok tapi xde pengalaman.....yes sesiapa yang bakal dapat anak sulung tu memang kena take serius benda ni.....gambar di atas mungkin lawak tapi mungkin gak akan terjadi pada diri anda.....be careful hokeh =)

so.....aku teringatla beberapa cerita sal kes anak sulung.....ingat lagi masa sepupu aku baru dapat baby.....pas bersalin tu dia menangis tersedu sedan.....ingatkan sebab terharu dapat baby tapi rupa-rupanya dia tensen nak pegang baby tak reti, nak susukan baby tak reti & ends up mak dia yang buatkan suma......hehehe member aku lak lagi best.....dia buat anak dia cam anak patung je....kasar gilerr!!!!!dia tepuk anak dia bagi tido cam nak terkeluar jantung budak tu......kuat giler dia pukul.....mandikan baby dia pon cam mandi kucing je......hahahaha

sometimes kita tengok orang buat kita gelak siap cakap "pe ke bengong dia neh tu pon tak reti buat" tapi tula bila da terkena kat kita barulah kita pahamkan.....so pandai-pandailah cari pengalaman nak jaga baby sebelum dapat baby.....hehehehe

p/s: maybe mr ben patut tengok gambar ni =)





5 comments:

fidah adie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm2 je kan...haha...
btw..dh follow awk..
http://fidahadie.blogspot.com

~..SiKecilMirmO..~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaa.. klakar gambar tuh... gelak gulink3... :D

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.....lawakkan....jgnla ada org jaga baby camtu

DySha.Pink◕‿◕✿ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lwak aa gmbr 2... nursing bby 2 kalau mamanya xda bru leh pkai papa kot:P

Huda Diaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nursing baby: TERHEBAT! Jacky Chan pernah buat dalam cerita Rob N Hood. tak pasti tajuk cerita. haha

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up