JELAJAH INDONESIA [part 2] : JOGJA yang happening


destinasi seterusnya selepas Solo adalah Yogyakarta atau lebih dikenali Jogja....ktorg stay kat malioboro......masa aku mula2 sampai kat cni aku terkejut gila weh......HAPPENING GILER!!!!da macam pesta jalanan......memang teruja abesla......sampai2 je ktorg terus cari bilik tapi suma full beb.....last2 dapat gakla tapi kne bayar mahal.....xpela yang penting ada tempat tido.....kat cni ktorg mengunakan bus, beca & jalan kaki je.....jogja adalah bandar yang sangat mudah menggunakan pengangkutan awam......confirm x sesat......jom cuci mata =)


malioboro street - port shopping
panjang giler gerai2 shopping sampai aku x abes jalan......last2 patah balik sebab x larat nak tawaf abes......huhuhu kat cni korang kne bargain sampai dapat murah kalo x sia2 je bayar mahal......pas2 diorg pantang nampak orang malaysia....memang harga kne ketuk punya


nasi gudeg


speechless......bakso paling sedap!!!
makan sambil terkedu


es durian yang yummy =)


candi borobudur
yang itu sarah versi jawa barat......hahaha


candi borobudur
aku g borobudur naik bus mini je......ingatkan dekat tapi jauh gak......bengkok gakla kaki aku tunggu nak sampai.....tapi ada 1 kenangan masa otw ke sana, aku lalu kat kawasan bekas merapi....so nampakla kesan2 selepas merapi meletus.....hati sebak kot time tu......syukur sangat kita duduk di malaysia.....pas tengok tu aku berdebar2 je sepanjang perjalanan......hehehe


port beli souvenir
nasihat aku, kalo korang nak beli souvenir, beli kt prambanan......jauh lebih murah dari malioboro dan borobudur......dan peniaga2 kat situ suma baik2, peramah & sangat x kedekut


taman sari / water castle
kat belakang aku tu port raja & gundik mandi......ada 3 kolam besar.......istana neh dikelilingi air.....so kne bersampan kat kawasan neh tapi tu dlula skang air da kering.....diorg terlupa bayar bil air........hahahahaha


masjid bawah tanah


candi prambanan
cantik sangat-sangat


cantikkan candi neh


speechless


trans jogja
trans jogja neh memang sempoi giler......korang bayar 2500 rupiah naikla pusing 1 jogja tapi dengan syarat jangan keluar dari hentian bus tu......memang jimat beb.....bila nak turun cakap "kiri" maksud nyer berhenti......hehehe sangat mudah hidup di jogja....x rugi makan angin di JOGJA =)

dari jogja kami ke bandung......cari tiket ke bandung tapi suma sold out......demmm so camne ktorg nak ke bandung neh??????





9 comments:

cindhadahniea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaaa.. best nye dapat jelajah negara org... huhu

^^eKaTiKaH^^ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pehh, bestnye ^^

sobri yaacob said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah best gler.. hope nanti dpt jejak kat sana gak :)

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang best dapat jln2 neh......

Elih Japahar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Prgghh! cantinya tempat ni...

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yups.....memang cantik

Amirah Jafri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

awesomeeee !!

Jati Wijaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
Jati Wijaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bole bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010, bole juga email kat ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa dan lain-lain. Ada juga sewa kereta / van / minibus dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)
Kasongan (pottery production), parangtritis beach, manding (leather arts), borobudur temple, lava tour merapi (exploring the rest of merapi eruption using jeep), chocolate kotagede, masjid mataram kotagede (oldest mosque in Jogja), pusat kerajinan silver kotagede, kraton (sultan palace), tamansari watercastle, cave tubing goa pindul, indrayanti beach, bukit bintang
Price start from: RM 482

All package types include:
• Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
• Hotels 3 nights *2/*3/*4 (+breakfast)
• Driver
• Driver Meals
• Parking fees
• Tour guide (by request)
• Entrance ticket’s stated in itinerary
• Dinner and lunch based itinerary
• Documentation (by request)

Exclude:
• Airport taxes
• Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
• Additional menu for dinner / lunch (if included)
• Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

Note:
Harga dapat berubah sewaktu-waktu
Harga tidak berlaku bagi high season

Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010 / whatsapp saya di +628985101301 (FREE). Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up