SOLO-JOGJA-BANDUNG: jalan sampai pengsan



ini kisah lama tapi sebab baru reti nak berblog baru aku nak update skang......hehehehe aku ngan sarah da plan nak jelajah indonesia dari thn lepas lagi.....airasia wat sale......kira da hampir setahunla ktorg beli tiket neh......huhuhuhu tapi masa tu aku x kawen lagi.....leh lak tetiba nak kawen bulan mac.....aku nak fly april......memang ingat da cancel da plan ktorg neh.....nasibla dapat en hasben yg understanding.....huhuhu dapatla aku menjelajah indon

so ktorg pergi selama 7 hari 6 malam......lama uoallls i jadi bujang......hahahahaha ktorg ni g backpacking je.....dahla tu aku ngan sarah je yg g.....memang gamble abes neh.....g merata tempat tanpa tour guide......suma men taram je jalan......hahahaha hotel pon ktorg men belasah je check in.....kata backpackerskan......hehehe tapi alhamdulillah suma tempat kami g selamat sampai.....kt sana ktorg nek beca, ojek, angkut2, bus & jalan kaki....memang adventure abesla.....makan pon men telan je kedai mana yg jumpa......hahahahaha

tapi paling best dok kt solola......tempat nyaman gila & aku x takut langsung jalan mlm2 kt ctu....makan sedap2 & murah.....orang dia peramah sgt.....jogja pon best gak tapi bz sket.....masa ktorg sampai jogja bilik suma da penuh.....igt da tido kt jalanan da nsbla dpt gak blk wlpon mhl.....haaa nak gamble sgtkn......hehehehe kt bandung okla tapi ktorg lbh byk lepak blk dari brjalan....nmpak sangat bandung x bestkan.....heheheehe tapi nape eh org suka g bandung???

so untuk 1 negara + 3 negeri + 22 daerah + 7 hari 6 malam = rm1000
yang ni termasukla pengangkutan, hotel, makan, minum, shopping, souvenir, tiket lawatan, kena tipu (hahahahaha) & lain2 lagi.......murah x????
nanti aku upload gambar eh =)

6 comments:

kakchik@ella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

murah sgt2 tu dik. waaa .. challenging betul eh. nnt upload gambar tau. Kc nak tgk.

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yups memang murah tp kne beranila & kuat semangat.....hehehehe

Nurul Aima Hj Kaim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam singgah..makasih for the tips :)

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nurul aima: sama-sama =)

Jati Wijaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
Jati Wijaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bole bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010, bole juga email kat ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa dan lain-lain. Ada juga sewa kereta / van / minibus dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)
Kasongan (pottery production), parangtritis beach, manding (leather arts), borobudur temple, lava tour merapi (exploring the rest of merapi eruption using jeep), chocolate kotagede, masjid mataram kotagede (oldest mosque in Jogja), pusat kerajinan silver kotagede, kraton (sultan palace), tamansari watercastle, cave tubing goa pindul, indrayanti beach, bukit bintang
Price start from: RM 482

All package types include:
• Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
• Hotels 3 nights *2/*3/*4 (+breakfast)
• Driver
• Driver Meals
• Parking fees
• Tour guide (by request)
• Entrance ticket’s stated in itinerary
• Dinner and lunch based itinerary
• Documentation (by request)

Exclude:
• Airport taxes
• Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
• Additional menu for dinner / lunch (if included)
• Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

Note:
Harga dapat berubah sewaktu-waktu
Harga tidak berlaku bagi high season

Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010 / whatsapp saya di +628985101301 (FREE). Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up