INSURANS: penting bila sesak (part 2)


ok.....aku nak sambung balik kes mak aku tu.....kalau nak tahu korang boleh klik sini....so pagi tadi mak aku ada appointment susulan dengan doktor....semalamkan doktor suruh datang lagi untuk next step decision.....pepagi buta lagi mak aku dah pergi.....pagi tu dia muntah-muntah....sian tengok nyer dok berlari-lari ke tandas.

aku berdebar-debar gakla tunggu mak aku balik....dalam kepala hotak aku memang dah confirm mak aku kena warded neh....tup tup mak aku sampai rumah....dan keputusan doktor adalah

Ok….your next appointment will be on JANUARY NEXT YEAR!!!!!

perghhhhh.....giler ke apa doktor neh.....mak aku da azab tahan sakit sebab kena batu karang....dah 2 minggu lebih dia tahan sakit....pastu leh lak doktor suruh mak aku datang untuk rawatan susulan tahun depan.....kalau nak tunggu tahun depan, batu karang tu dah jadi batu belah batu bertangkup da.....bengong giler!!!!!dahla tu....ubat hape pon dia tak bagi....memang sengal tahap tenuk kena sengugut tol.....hangin giler aku!!!!!

alasan doktor: AWAK KENA JUMPA DOKTOR PAKAR & DIA AKAN BAGITAU SELANJUTNYA.....ok semalam mak aku dah jumpa doktor pakar & doktor tu dah wat ultrasound & memang dah confirm ada batu karang.....dan doktor pakar tu cakap: AWAK JUMPA DOKTOR YANG CHECK MULA_MULA DULU SO NANTI DIA AKAN BAGITAU TINDAKAN SELANJUTNYA.....kalau doktor just bagi jawapan camni je baik aku suruh kumpulan SEPAH je jadi doktor.....sah2 batu karang mak aku pecah sebab over ketawa dengar lawak bodoh dari diorg.

penutup kepada lawak bodoh ini: SAKIT DIBIARKAN, APPOINTMENT DIUTAMAKAN


p/s: jangan sayang duit untuk beli insurans

3 comments:

erleena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh kesian mak nye huhu
bawakla kt dokto laenn

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang confirm bwk jumpa doktor laen....

nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

g cr doktor yg BGUS dri doktor tu... harap je keje doktor.. tp x membantu langsung..

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up