INSURANS: penting bila sesak



13 Oktober mak aku sakit teruk.....pergi check up kat klinik doktor suspect kena batu karang.....tengah kronik sakit diorg set up next appointment for my mum 14 hari kemudian iaitu today.....so result appointment tadi memang sah mak aku kena batu karang.....batu tu da turun ke bawah & ditakuti akan kena buah pinggang.....tapi apa solution doktor pakar?????

“You balik rumah dulu then come again tomorrow then we decide the next step”

hhmmm.....mak aku da sampai tak boleh nak bangun tahan sakit tapi still doktor nak ikut too many procedure yang menyusahkan.....this is the big problem of government system.....too many red tape....for 2 weeks mak aku tahan sakit then kena bertahan lagi tuk esok.....patut nyer yang priority kenala dahulukan.....janganlah terlalu ikutkan prosedur sampai biarkan orang sakit terlalu lama....esok plak ntah apa lagi jawapan doktor.....batu karang tu bukan nyer sakit cam sakit gigi.....bahaya kot

so nasihat aku.....amekla insurans dari muda.....korang tak tau bile korang akan sakit.....kalo kena cam mak aku nikan da susah.....nak g swasta bukan nyer murah.....aku lak tak kerja kalo aku bekerja at least aku ada duit nak bantu mak aku.....maybe skang korang tak sedar kepentingan insurans tu tapi bila terdesak camni barula korang nyesal napela tak amek insuranskan.

p/s: pray the best for mum....still thinking to bring her to private but my mum said just wait for tomorrow......hhurrrrmmmm


5 comments:

nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabar ek kak..goment mmg cenggitu... moge Allah permudahkan segala urusan dan beri kesihatan yang sihat tuk mak akk..=)

azam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

:) sabar ye.....camtulah kalau private siap lah nak lazer dah

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks azam & nur....erm tula govt still govt....dari dlu smpai skang sama aje....sabor jela

Sanosuki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sape2 nak ambek insuran kontack lak aku....ambek medical card MAA insuran .... masuk hospital seme MAA bayo....bawah 40 taun hanya 60 sebulan....cover smp rm 300 k....minah ngongek ni bila nak ambek....tunggu keje dok mandang ni....

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku penganggur mana mampu nak amek insurans lg....tgula aku keje nnt spenda aku pon aku siapkn insurans.....wakaka

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up