kisah menyampah di dalam komuter


KISAH 1

dari seremban ke kl sentral, naikla komuter yang hebat.....sebelah aku ada gadis tak bape jelita (selamber je kutuk orang) tido terbungkang.....yang aku tak paham nyer, nape dia kena letak beg balik kampung & handbeg dia atas kerusi then dia tido atas beg tu.....korang bayangkan sikap dia tu memperjudikan nasib beribu-ribu kaki yang lenguh sebab terpaksa berdiri demi beg dia tu....chait terok tol

KISAH 2

masukla seorang makcik tua neh.....masyaAllah terjojol biji mata aku tengok dia dressing.....pakai legging, baju tshirt ketat giler, tudung sekadar tutup rambut ngan leher je & kasut high heel....lemak-lemak tepu terbonjol-bonjol terpampang untuk tatapan umum....memalukan beb...dahla dia dalam perjalanan ke rumah anak dia & nak jumpa cucu-cucu.....tak malu ke????pastu bising-bising kat aku anak muda skang takde adab sopan (dia hangin budak sebelah aku letak beg atas kerusi so dia tak dapat duduk)......camnela budak muda nak beradab sopan kalo yang tua pon bagi contoh tak baik.....lu pikirla sendiri

KISAH 3

aku duduk kat koc wanita....tapi leh lak ada berekor-ekor kumbang di taman bunga.....aku yang rabun separa buta pon leh nampak signage "koc untuk wanita sahaja".......dahla tu di antara kumbang sesat tu warga asing.....cakapla punyala pung pang pung pang.....macam aku tengah tengok sivaji the boss wat shooting lak....bingit giler.....hangin tol

KISAH 4

ada sorang gurl neh....dia tiap saat dok sms....aku tak kesahla dia nak sms tanpa henti.....yang aku kesah nyer lagu dia dahla loud volume.....tone sms dia panjang nak mampuih lak tu.....adoyai dah tau ko bersms tanpa henti watla silent mode tak pon slowkanlah ringtone.....demam panas taik telinga aku dengar ringtone ko tuh.....selama sejam aku dengar tau

KISAH 5

leh lak ada couple cina masuk koc wanita neh.....udahla tu siap berpeluk-peluk, bergurau senda. ketawa riang & saling raba-meraba depan mata aku.....ewah ewah aku bayar tiket komuter bukan tiket TGV.....sakit mata aku weh tengok maksiat free.



kesimpulan yang tak tersimpul, tolonglah jadi manusia yang berhonda sivik sket.....korang hidup bersama dengan umat manusia yang lain bukan korang aje manusia yang hidup kat muka bumi neh.....memang aku hangen kus kus hari ni

10 comments:

nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah.. 1 pengalaman yang hebat.... hahahaha...

PerisaiBungaMalam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gile ahhh..sekeh je itu org..

haniem said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah blh wat lagu.....satu hari di dalam komuter....

haniekunie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betui tu.. ak boleh bayangkan.. tak berada di tempat kejadian pun boleh rase nyampah.

dalilah's said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah 7 tahun saya lalui benda ni....

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni nyampah tahap jadi kudis da neh.....hehehe mmg power dapat bertahan selama 7 tahun....ni kne lalui setahun beberapa kali pon da azab....adoyai mcm2 feel manusia neh

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni bukan 1 hari dalam komuter tapi sejam setengah dalam komuter (seremban-kl sentral)

kakjoyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hmm tu la,benda2 cam ni slalu terjadi...pastu fedup kalau nk tggu tren sampai... da ada tren pastu dlm nya mcm tin sardin,ada plak yg xleh lebih kurang.. aisshhh

Asyikin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

satu trip boleh nampak mcm2 kerenah kan? hahahaha ;p

MiNaH nGokNgEk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kakjoyah: ikut hati mmg fedup nak naik komuter da tapi trpaksala naik gak sbb tu jela pilihan yg selamat....hehehe

asyikin: tau xpe....kerenah manusia ni mmg berlambak2 so knela sabor menghadapi nyer

Post a Comment

wow!!!!!ada orang nak komen....terima kasih awak =)


up